5x WordPress Plugins

Mijn website draait op WordPress en ik gebruik verschillende plugins. Plugins hebben allerlei functies om het jouw makkelijker te maken en je website te verbeteren. Ik zelf kijk regelmatig of er weer nieuw plugins zijn die een toegevoegde waarde hebben voor mij. Vandaag laat ik je 5x WordPress Plugins zien die ik gebruik, kijk je mee!

 

Google Analytics by Yoast

Er is de bekende Yoast SEO plugin die ikzelf ook gebruik. Tot voor kort schakelde ik altijd tussen de website WordPress en Google Analystics site. Maar nu is er de Google Analytics by Yoast waarmee je je eigen WordPress site kan monitoren met de gegevens van Google Analystics. Perfect als je van cijfers houd en net als ik graag alles goed bij houd en van overzicht houd.

Meta Slider

Bijna op elke site zie je wel een slider voorbij komen. Met deze handige plugin Meta Slider kun je van meerdere foto’s een slider maken en op je website zetten.

BackUpWordPress

Je moet er niet aan denken dat opeens je hele site, alle artikelen en foto’s weg zijn en je hebt geen back-up. Dat kan niet en daarom is er deze plugin BackUpWordPress die van je hele site een back-up maakt.

Commentluv

Als bezoekers een reactie op jouw artikel achterlaten krijg je onder hun reactie, hun laatste post te zien. Zo promoot en ontdek je nieuwe bloggers met CommentLuv.

WordPress Editorial Calendar

Deze gebruik ik om mijn ideeen in op te slaan en ook is het een handig overzicht dat ik precies kan zien wanneer wat online komt ook is het mogelijk om terug te kijken. Ook al lukt plannen mij niet altijd toch helpt WordPress Editorial Calendar om een duidelijker overzicht te hebben

Welke Plugin kan jij mij verder nog aan adviseren?

Liefs. Lonneke

27 Replies to “5x WordPress Plugins”

 1. Goede tips! Dat Analytics by Yoast kende ik nog niet. Ga ik ook even naar kijken.
  Ik heb ook een plugin die foto’s (althans de ruimte die foto’s innemen) drastisch verkleint waardoor de site sneller kan openen. Maar geen idee hoe hij heet. Blond.
  Hennie onlangs geplaatst…Haarborstels van Etos | + WIN!My Profile

  1. Die heb ik ook! Comprimeer JPG en PNG afbeeldingen heet die bij mij. Superhandig! Aan de gratis versie zit wel een limiet van 500 afbeeldingen per maand maar vaak red ik dit wel. Zo niet verklein ik die laatste paar handmatig
   Jolanda onlangs geplaatst…Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid ExfoliantMy Profile

   1. Thanks ga ik ook even checken! 🙂
    Mariska onlangs geplaatst…Bdellium tools lip crayon lil’ redMy Profile

   2. Ja, ik gebruik deze ook en hij is super fijn!

 2. Oh ik kende ze nog niet allemaal! Ik ga er eens naar kijken.
  Susan onlangs geplaatst…Hotspot: ETN Saladebar in EnschedeMy Profile

 3. Leuk artikel waarvan men kan leren.
  Dit bewaar ik even 😉

 4. Ik kende ze nog niet allemaal ik ga eens een kijkje nemen!
  Nicole onlangs geplaatst…Beauty | Gezichtsmassagerollers ActionMy Profile

 5. Aksimet! Houdt veel spam reacties tegen
  Jolanda onlangs geplaatst…Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid ExfoliantMy Profile

 6. Goede tips! Ik ga eens kijken naar die laatste plugin, lijkt mij heel handig! Enne, zou niet meer zonder yoast kunnen inderdaad 🙂
  Astrid onlangs geplaatst…Zoeva Cocoa blend reviewMy Profile

 7. Je hebt zoveel leuke plugins! Het is echt net een speeltuintje!

 8. Ik gebruik ze ook. Maar verklein mijn foto’s altijd vooraf, zodat mijn site niet dichtslibt. Vind het nl raar om dat achteraf te doen, want wordpress verdubbeld dan alsnog je bestanden op de server. Maar goed, wie ben ik.
  Mijn tip is om Hughe IT Lightbox te installeren. Dan kun je op een foto klikken en opent deze als pop-up.
  En Easy Columns is mooi om foto en tekst naast elkaar te krijgen. En je kunt ook twee foto’s netjes naast elkaar zetten. Ik adviseer maximaal 2, want op veel tablets of mobieltjes kan het verschuiven.
  Sonja onlangs geplaatst…Dr. Pierre Ricaud | Huidverzorging | Gezichts reinigingMy Profile

 9. Eigenlijk heb ik alleen maar Yoast en verder niks. Commentluv klinkt altijd wel leuk, maar ik kijk standaard bij iedereen die mij een comment achter laat. Dus eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Die backup ga ik wel eens naar kijken, want dat is wel erg interessant.
  Rebecca onlangs geplaatst…Healthbox unboxing februari 2017 | Zwarte poeder voor wittere tanden?My Profile

 10. Goede tips! Vooral die back-up plugin hihi, nooit aan gedacht joh!
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…DIY | Show al jouw moois op het showrek!My Profile

 11. Vooral commentluv en de kalender vind ik heel erg fijn!
  Mariska onlangs geplaatst…Bdellium tools lip crayon lil’ redMy Profile

 12. Handig artikel! Ik heb Backup WordPress ook geprobeerd, maar toen ik die activeerde, liep mijn hele site vast. Ik heb hem door mijn hosting moeten laten verwijderen en toen kon mijn site weer normaal draaien. Heb jij daar geen last van gehad? Verder vind ik Commentluv echt heel fijn, ook voor andere bezoekers om blogs te ontdekken. Die Calendar ga ik eens proberen!
  Liset onlangs geplaatst…Review | Clinique Pep-start Hydrorush moisturizer spf 20My Profile

 13. Handige Plugins! Ik kende ze vrijwel allemaal al en gebruik ze met veel liefde ^^
  Irina onlangs geplaatst…VLOG – Naar Harry Potter The ExhibitionMy Profile

 14. Handig overzicht! Ik ga Google Analytics by Yoast eens bekijken. Die lijkt me wel interessant. Ik moet me nog wat meer verdiepen in de plugin. Zelf vind ik Aksimet heel handig. Deze plugin houdt alle spam tegen.
  Deb onlangs geplaatst…New Pharma: Franse beauty toppers binnen handbereikMy Profile

 15. Metaslider lijkt mij wel leuk, alleen ik heb geen wordpress
  Manon onlangs geplaatst…Kiko Milano – Smart Lipstick Intense Rose & Pencil Lip Gloss Wine RedMy Profile

 16. Comment Luv heb ik proberen te downloaden, maar dat slaagde bij mij helaas niet echt. Handige tips verder! X
  Anke onlangs geplaatst…Shoplog | Primark, DouglasMy Profile

 17. MetaSlider! Die wil ik nog. En ook die back up plugin ga ik gelijk downloaden. De kalender heb ik trouwens ook, maar ik zie er de meerwaarde niet zo van in. Misschien toch nog maar eens bekijken. Malou x

 18. Wat een fijne plugins! Mijn blog draait nog steeds op Blogger, wil al een tijdje overstapen naar WordPress, maar durf niet zo goed.
  Jouvence onlangs geplaatst…I Love Beauty eventMy Profile

 19. De meeste plugins die je noemt gebruik ik ook erg graag. Ik kan vooral niet meer zonder de editorial calender. Dat is zo veel fijner dan het standaard lijstje met artikelen!
  Nicole onlangs geplaatst…The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5My Profile

 20. Wat een handige plugins! De meeste gebruik ik ook. Alleen commentluv en analytics werken niet op mijn blog, zo jammer.
  Anna Gerrie onlangs geplaatst…Makeup Revolution • Mermaids Forever PaletteMy Profile

 21. Heel handig, vooral die backup plug-in kende ik nog niet. Ga ik zeker even bekijken.
  Aileen onlangs geplaatst…Geld en tijd besparen door in de middag te douchenMy Profile

 22. Heb er al een paar ingesteld. Maar de slider voor foto’s ga ik zeker proberen

 23. Deze post had ik eerder moeten lezen! Ik moet weer even aan de slag geloof ik. Even kijken Google Analytics by Yoast, BackUpWordPress en de WordPress Editorial Calender. Heel interessant! Ik vind CommentLuv erg leuk, maar ik wil mijn comments die ik nu heb niet kwijt… Dus ik denk dat ik het maar zo houd. 😉
  Sandra onlangs geplaatst…Pesto van spinazie, feta en kappertjesMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge