Dierproefvrije nagellak

Voor dit artikel heb ik mij laten inspireren door Marielle van de blog gek op make-up. Zij is sinds kort over op dierproefvrije producten en deelt op haar blog haar motivatie en tips. Ik heb er bewondering voor, steeds meer mensen kiezen er voor om alleen nog maar dierproefvije producten te gebruiken. Nu was ik benieuwd hoe dierproefvrij is mijn nagellak stash eigenlijk.

IMG_0542

Voor mezelf vind ik het nog al lastig vooral op het gebied van nagellak om helemaal over te gaan op dierproefvrij. Maar het liefst zou ik zien dat ook grote en populaire merken dierproefvrij worden.

Ik ben op gegroeid met dieren en draag dieren ook een groot hart toe. Het zijn wezens met gevoel net als jij en ik. Het is vreselijk om te weten eigenlijk wat een dier moet lijden voor onze o.a. cosmetica- branche.

Dierproefvrije nagellak

Dierproefvrije nagellak

Dierproefvrije nagellak

Mijn dierproefvrije nagellakken:

 • Zoya
 • Hema
 • Catrice
 • Bo-Ho
 • Benecos
 • China Glaza
 • elf
 • Let It Glitter
 • Ms Sparkle
 • Lacquester
 • Picture Polish
 • Ciate
 • DA huismerk
 • Essence
 • Golden Rose

Dierproefvrije nagellak

Dierproefvrije nagellak

Mijn niet dierproefvrije nagellakken:

 • O.P.I
 • Essie
 • Pink Gellac
 • La Femme
 • Trind
 • Rimmel London

Ik hoop echt dat de populaire merken zoals Essie. OPI en Trind ook dierproefvrij worden. Ze zijn zo groot, zij kunnen ook een groot verschil maken. Als andere merken het kunnen moet hun het toch ook kunnen, of denk ik misschien te simpel.

Dierproefvrije nagellak

Gelukkig heb ik nu een inzicht hoe dierproefvrij mijn nagellak stash is en eerlijk gezegd had ik het toch wat erger verwacht. Ik gebruik dus onbewust meer dierproefvrije nagellak dan dat ik wist.

 

Wat vind jij van dierproefvrije producten, ben jij er mee bezig?

 

Liefs, Lonneke

Follow

23 Replies to “Dierproefvrije nagellak”

 1. Ik ben er met makeup meer mee bezig dan met nagellak. Alhoewel ik steeds minder koop, omdat ik makeup wat leuker vind om te kopen. Het liefst koop ik alleen nog Ms Sparkle, TrustFundBeauty en Manhattan, echter van de laatste weet ik niet of die dierproefvrij is. Ik ga gelijk even onlline kijken. Het zet je wel aan het denken ja…
  YuSt onlangs geplaatst…Er even op uit! Bezoek eens Gemert | Vlinder SafariMy Profile

 2. Super goed dat je geïnspireerd bent door mijn blogs, daar ben ik heeeel blij mee <3 Ik vind het super goed dat je je er toch mee bezig houdt en wat je zegt: ook grote merken moeten gewoon dierproefvrij worden!
  Mariëlle Markgraaff onlangs geplaatst…Catrice ultimate stay lipsticksMy Profile

 3. Ik ben een grote Zoya fan, dus dat ze niet testen op dieren is natuurlijk super.
  Kiss & Make-up onlangs geplaatst…Make-up look | Plum and pink in the mixMy Profile

 4. Ik hoop eigenlijk ook dat die grote merken dierproefvrij worden. Volgens mij kunnen zij namelijk het verschil maken.

 5. Wat super zeg dat je even hebt gekeken hoe het ervoor staat met jouw stash. Ik ben ook echt zo verbaasd dat die grote namen niet dierproefvrij zijn, bizar gewoon! Ik ben opgelucht om te lezen dat de merken die ik heb dierproefvrij zijn!
  Astrid onlangs geplaatst…Makeup Revolution Iconic Pro 2 reviewMy Profile

 6. Altijd fijn om hier even een overzicht van te hebben!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Makeup Geek OogschaduwsMy Profile

 7. wat goed dat je al die merken zo op een rijtje hebt gezet! Ik wist niet dat Zoya ook DPV was!
  Jamey onlangs geplaatst…ARTDECO – Hello Sunshine!My Profile

 8. Wat een fijn artikel. De producten die ik gebruik zijn grotendeels dierproefvrij, maar gek genoeg heb ik er bij nagellak nog niet op gelet. Ik heb veel van de Hema, dus dat zit wel goed, maar het is fijn om het een keer in een overzichtje te zien. Het zou echt heel fijn zijn als de grote merken er ook in meegingen. Dierproeven zijn tegenwoordig gewoon echt niet meer nodig.
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happines #mei2016My Profile

 9. Het overgrote deel van mijn stash is dierproefvrij gelukkig. Ik zou ook graag hebben dat alle merken stoppen met dierproeven, hopelijk gebeurt dat op korte termijn.
  Bianca onlangs geplaatst…Dreamy feather nail artMy Profile

 10. Ik vind het goed dat mensen hiermee bezig zijn, maar zelf ben ik niet iemand die hier per se op let.
  Mariska onlangs geplaatst…Lucky List #8 (canon 70d en Linkpizza)My Profile

 11. Ik let niet zo erg goed op diervrije producten… maar ik wist niet dat Essie geen dierproef vrije lak is…….. Wel een fijn artikel heb je geschreven!
  Joor onlangs geplaatst…Introducing Blogging U. On DemandMy Profile

 12. Mooie foto’s! Goed dat je bezig houd met dierproefvrije nagellak!
  Manon onlangs geplaatst…Tag | This Or That?My Profile

 13. Fijn artikel! Zo weet ik meteen welke nagellakmerken dierproefvrij zijn en welke niet. Ik hoop ook dat de duurdere merken zich hierin gaan aansluiten. Mooie foto’s ook Lonneke!

 14. ik let er eigenlijk niet zo heel erg op.. wil er wel meer mee doen. vind je lijstje ook enorm handig en je foto’s zijn prachtig!

 15. Hey Lonneke,

  Wat goed dat je je stash hebt bekeken, je hebt al echt veel merken die dierproefvrij zijn. Ik zou ook graag zien inderdaad dat grote merken als ESSIE en O.P.I. overgaan op dierproefvrij. Ik ben dol op de lakjes van deze merken, maar dit puntje vind ik wel erg jammer inderdaad!

  Liefs!
  Astrid onlangs geplaatst…Bullet Journal Swap Update – Travelling JournalMy Profile

 16. Goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik zou eigenlijk ook wel deels willen overstappen omdat ik vind dat elk merk dierproefvrij moet zijn, maar ik zou het nu nog niet kunnen.

 17. Wat fijn dat het grootste gedeelte van je stash dierproefvrij is! Ik zou ook wel helemaal dierproefvrij qua nagellak en make up willen zijn. Best raar dat vaak goedkope merken wel dierproefvrij zijn en de duurdere als OPI en Essie niet, hoop inderdaad ook dat daar snel verandering in komt.
  Ilse onlangs geplaatst…Blossom nailartMy Profile

 18. ik hoop echt dat OPI stopt met op dieren testen!
  femketje onlangs geplaatst…I ♡ Makeup – I Heart Chocolate Salted Caramel Palette.My Profile

 19. Fijn artikel. Ik probeer er met mijn dagelijkse stash wel echt om te denken dat de producten dierproefvrij zijn, als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel dierenmishandeling. Maar voor mijn blog is dat best moeilijk, al zou ik er wel meer om moeten denken!
  Anna Gerrie – Beautyonthefarm onlangs geplaatst…Look | Black & Blue Ombre WingMy Profile

 20. Fijn artikel, zo te zien heb je veel dierproefvrije nagellak in je stash 🙂
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Mijn beauty hoekje opnieuw gedecoreerd!My Profile

 21. Hmmm.. dit zet me wel ff aan het denken.
  Het valt me tegen om Essie tussen de merken te zien die op dieren testen. Vraag me af waar het testen op dieren van cosmetica goed voor is. Ik snap ook niet waarom ze dit blijven doen. Ze weten nu dat we er niet ziek of dood aan gaan dus waar is het voor nodig.
  Deb onlangs geplaatst…Comment on Black & white flamingo nailart by MariskaMy Profile

 22. Het is misschien heel slecht van mij maar ik heb er eigenlijk nog nooit op gelet of iets op dieren word getest of niet. Het is natuurlijk zielig maar ik weet niet, ik vind het altijd een moeilijk onderwerp. Natuurlijk ben ik er op tegen maar dat het wel gebeurd weerhoud mij niet van het kopen van de producten
  Quinty onlangs geplaatst…∆ MAC RELENTLESSLY REDMy Profile

 23. Heel handig zo een lijstje!
  Nicole Meijer onlangs geplaatst…This Or That TAG: The Beauty EditionMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge