Dr. Hauschka Gezichtsverzorging

Onlangs was ik aanwezig bij het persevent/workshop van Dr. Hauschka. Ik was nog niet helemaal bekend met het merk Dr. Hauschka maar na deze avond wist ik veel meer achtergrond informatie en ook heb ik met andere bloggers de producten getest. Thuis heb ik ook ieder dag trouw de verzorgingsproducten van Dr. Hauschka gebruik en vandaag vertel ik je graag mijn bevindingen.

Er zijn echt wat punten waardoor ik zo enthousiast ben over de producten Dr. Hauschka.

 1. De producten van Dr. Hauschka zijn erop gericht op het zelfherstellend vermogen van de huid.
 2. Geen nachtcrème gebruiken dit was voor mij helemaal nieuw. Het is juist goed om je huid rust te geven in de nacht en te laten ademen.
 3. Antroposofische achtergrond en ik heb op de lagere school en middelbare school op een Antroposofische school gezeten (Vrije School). Ik was dus deels al vanaf mijn jeugd bekend met producten op natuurlijke basis.

Reinigings melk 

Dr. Hauschka over de reingings melk

“Reinigings melk verwijdert op zachte wijze vuil en make-up. Voor de gevoelige huid is reinigings melk een basisreiniger die de huid tegelijkertijd beschermt. De zachte melk bereidt de huid voor op de dagelijkse basisverzorging voor het gezicht. De samenstelling van wondklaver, jojoba en amandelolie zorgt dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid behouden blijft.”

Het reinigen van je huid is belangrijk zowel in de avond als  ’s morgens. Door het reinigen van je huid breng je de zuurgraat weer in balans. De reinigings melk van Dr. Hauschka reinigt je gezicht op een milde wijze. Je kan het eventueel ook voor je oog make-up gebruiken maar dat werkte bij mij niet fijn en goed er bleef toch nog mascara zitten. De Flacon is van glas en heeft een handig pomp systeem waardoor je de melk gemakkelijk kan doseren. Ik vind de flacon er stijlvol uitzien.

Wat ik op de wordkshop van Dr. hauschka leerde deed ik thuis ook. Ik pak een handdoek en maak een badje van warm water. Ik maak mijn gezicht iets vochtig en daarna smeer ik twee pompjes van de reinigings melk op mijn gezicht. heel zachtjes wrijf ik dit in en neem ook mijn hals mee. Daarna doe ik de handdoek in het badje van warm water en wring hem uit en leg de handdoek om mijn gezicht heen en druk het iets laat het even een paar seconde zitten en dan verwijder ik al deppend de rest van de reinigsmelk. Het is een heel ontspannen en rustgevend ritueel en voelt je daarna echt heerlijk fris. Je kan het ook onder de douche natuurlijk doen of een beetje lotion op een watje.

En echt na het reinigen met dit product voelt mij huid zo zacht aan en gevoed dit heb ik niet eerder ervaren.

Ingrediënten

Water (Aqua), Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Simmondsia
Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil,
Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glycerin, Fermented Grain
Extract, Cetearyl Alcohol, Bentonite, Lecithin, Xanthan Gum, Hydrolyzed
Wheat Protein, Fragrance (Parfum), Limonene*, Geraniol*, Linalool*,
Citronellol*.

Gezichtslotion

Dr. Hauschka over de lotion:

Dr.Hauschka Gezichtslotion versterkt de huid en brengt haar weer in balans. De lotion stimuleert het zelfherstellend vermogen en hydrateert de huid. Toverhazelaar en wond-klaver ondersteunen de vitaliserende werking. Het resultaat
is een gezonde teint en een levendige uitstraling”.

Deze lotion breng je aan nadat het reinigen met de melk. De geur is fris en je ruikt gewoon dat het een product is op natuurbasis, heerlijk! Ik spray 3 maal over mijn gezicht en de lotion wordt vanzelf opgenomen door de huid. De lotion is niet vettig en laat geen laagje achter op je huid. Door de melk en lotion samen te gebruiken bereik je het beste resultaat. Mijn huid oogt gelijk na de eerste keer dat ik het gebruikte rustig, zacht en gevoed aan. Je hoeft niet weken of maanden dus te wachten of resultaat te zien en te voelen, niet met deze producten van Dr. Hauschka.

Ingrediënten

Water (Aqua), Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Hamamelis
Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Fragrance (Parfum),
Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*.

Rozencremé Light

Dr. Hauschka over de Rozencremé Light

“Rozencrème beschermd de huid tegen invloeden van buitenaf en geeft de huid een verfijnde, egale teint. Deze crème is de ideale dagverzorging voor de droge, vochtarme, gevoelige en geïrriteerde huid. De samenstelling van heilzame plantenextracten als rozen, heemst en wondklaver versterkt de huid en
geeft haar nieuwe energie. Kostbaar rozenwater, etherische rozenolie,
rozenbloesemwas, geritmiseerde extracten uit rozenblaadjes en
rozenbottel stabiliseren de natuurlijke ritmes van de huid. Avocado,
heemst, sesam-, amandel- en tarwekiemolie houden het vochtgehalte van de
huid op peil. De stimulerende crème zorgt voor een prettig gevoel op de
huid.”

Voor mensen met een gevoelige huid of droge huid is deze crème erg fijn maar ook voor de 30+ huid wat ik heb. Je huid krijg hoe ouder je wordt andere behoeftes en de rozencrème light vervuld deze zeker. De inhoud is 30ml. misschien dat je nu denkt wat weinig dat dacht ik ook maar deze crème is erg zuinig in gebruik, je hebt echt maar een klein beetje nodig voor je gehele gezicht. Het trekt snel in waardoor je na het aanbrengen van de crème gelijk kan beginnen met je dagelijkse make-up. Je ruikt bij het aanbrengen een subtiele maar lekker rozen geur.

 Ik gebruikte al jaren de gezichtsproducten van L’Oreal maar nu ik dit ben gaan gebruiken heb ik dat weg gedaan. Doordat ik een huidziekte heb ben ik mij bewuster gaan worden wat ik gebruik. producten op natuurlijke basis sluit daar mooi op aan. Ik ben echt onder de indruk van deze drie mooie producten. Ik kan ze echt iedereen aanraden. Je merkt direct verschil als je deze product gebruikt.

Dr. Hauschka Reinigings melk €21,95 – 145ml
Dr. Hauschka Gezichtslotion €20,95 – 100ml
Dr. Hauschka Rozencreme Light €21,95  – 30ml

De producten zijn o.a. te koop bij Dr. Hauschka in de online webshop.

Ben jij al bekend met deze producten van Dr. Hauschka? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs, Lonneke 

Follow on Bloglovin 

* Dit product heb ik gekregen om te
reviewen, maar dit heeft vanzelfsprekend niet mijn mening beïnvloed.
Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven.

25 Replies to “Dr. Hauschka Gezichtsverzorging”

 1. Ik heb veel over Dr. Hauschka gehoord, maar nog nooit iets geprobeerd.
  Wat fijn dat het voor jou nu goed is om te gebruiken, zoals ik het lees ook een mooie productlijn.

 2. Ik heb proefverpakkingen gekocht van de reinigingsmelk en de lotion. De lotion kon ik maar niet aan wennen, maar de reinigingsmelk vond ik ontzettend lekker. De rozencrème had ik al eerder gebruikt en daar heb ik een tube van in huis. Het is een hele fijne en rijk voedende crème. Ik gebruik hem meestal als voeding na een reinigend masker. Complimenten voor je foto's weer. Prachtig!

 3. De producten klinken erg fijn. Ik heb nog nooit iets van Dr. Hauschka geprobeerd maar lees de laatste tijd positieve reviews en ben nu toch wel benieuwd! Fijne review.
  Liefs, Iris

 4. Ook nog nooit iets geprobeerd, maar de producten zien er wel heel fijn uit. XxX

 5. Wat fijn dat het je zo goed bevalt, ik vind de producten ook super fijn!!

 6. Fijne review, ik heb alleen nog maar foundations getest van Dr Hauschka, ben wel benieuwd naar dit!

 7. Klinkt heerlijk! Vind sowieso dat Dr Hauschka hele fijne en mooie producten heeft x

 8. Wat een fijne, complete review heb je geschreven over de producten! Ik ben zelf vooral verliefd geworden op de rozencrème light. Ik gebruik de producten nu ruim 3 weken dagelijks.

 9. Ik vind dit merk ook altijd super fijn! Je hebt een goede review geschreven, fijn dat het bevalt!

 10. Heb er zeker van gehoord en eigenlijk alleen maar positief net als jij. Fijn dat ie bij ook goed werkt.

 11. hmm lijken mij erg fijne producten haha wanneer kom je mijn producten uit testen! liefs

 12. klinkt echt als fijne producten!!! 🙂 fijn dat je deze producten zo blij bent!! 🙂 en dat je huid zachter voelt! 🙂
  Ik heb wel eens wat gehoord over Dr Hauschka… 🙂

 13. Deze producten klinken echt heerlijk!

 14. Wat een fijne producten! Ik ben ondertussen erg benieuwd geworden naar het merk dr hauscka!

 15. Deze producten klinken ideaal! Vooral de reinigingsmelk lijkt me heerlijk om te gebruiken!

 16. De producten klinken wel erg goed! Ik vind het sowieso altijd wel fijn als producten een natuurlijke basis hebben, daar reageert mijn huid vaak wel goed op 🙂

 17. Klinkt erg goed, maar wel nog wat prijzig!

 18. ik vind hun producten echt wel heel fijn
  super verzorgend

  liefs
  Karlien

 19. Oh dit lijken me inderdaad hele fijne producten. Zelf heb ik best een lastige huid, dus ik ga eens kijken naar deze producten. liefs

 20. Klinkt als fijne producen. Vooral de lotion lijkt me goed!

 21. Oehh..klinkt als fijne producten 🙂
  X

 22. Oh, klinkt wel heel goed!

 23. Zelf heb ik nog niets gebruikt van deze verzorgingslijn….maar het klinkt wel erg fijn in gebruik, zeker omdat ze ook zo fijn aansluiten bij de huidproblemen die je hebt, heerlijk dat je nu al het verschil merkt….

 24. Ik heb nog nooit iets van dit merk geprobeerd, ik bestel namelijk niet zo graag online. Wel klinken deze producten erg fijn, ook fijn dat je echt verschil merkt!

 25. De producten van Dr. Hauschka zijn zo ontzettend fijn, het liefst wil ik niet meer zonder!

Geef een reactie

CommentLuv badge