Een ingescheurde nagel repareren

Wat is er erger dan dat al je nagels allemaal mooi op één lengte zijn en er gaat er één scheuren. Ik vind dat echt heel erg en kan mij dat al helemaal niet veroorloven, want zonder mijn nagels geen blog. Toch gebeurd het mij ook dat een nagel gaat scheuren, gelukkig heb ik een manier om dit goed op te lossen. Kijk je mee!

IMG_9430

Wat heb ik gebruikt

 • Pink Gellac Base
 • Pink Gellac Shine
 • UV Lamp
 • Theezakje
 • Nagelschaartje
 • Buffer

IMG_9401

Hier zie je goed de scheur in mijn nagel (wijsvinger). Ik maak mij nagel eerst goed schoon met alcohol.

 

IMG_9406

IMG_9412

Daarna breng ik Pink Gellac base2 op. Ondertussen heb ik ook een stukje van een theezakje geknipt, wel iets groter dan de scheur zelf voor extra versteviging. Het stukje van het theezakje blijft goed op de nog natte gel nagellak plakken. Daarna doe ik mijn nagel 30 sec. onder een UV-lamp.

 

IMG_9417

IMG_9448

Als de Pink Gellak base2 erop zit doe ik er de Pink Gellac Shine op. Deze laat ik 60 sec. uitharden onder de UV-lamp. Daarna voel ik of de nagel egaal is, zo niet dan ga ik er heel ligt met de buffer overheen. Daarna voor extra bescherming breng ik nog één laag Pink Gellac Shine aan.

 

 

IMG_9458

IMG_9483

Hier het volledige eind resultaat. Door gel nagellak te gebruiken blijft het theezakje beter zitten en word de nagel ook extra stevig. Ik kan over mijn gel nagellak  gewone nagellak aanbrengen en afhalen. Mijn gel nagellak beschadigd niet door het herhaaldelijk aanbrengen en afhalen van nagellak.  Zo kan het minstens twee weken blijven zitten. Daarna herhaal ik dit opnieuw totdat de scheur uit gegroeid is.

Liefs, Lonneke

Follow

15 Replies to “Een ingescheurde nagel repareren”

 1. Hele goede tip! Beter nog, dan de thee-zakjes manier die ik ooit leerde. Dit is steviger.
  Ik ben dan wel, scheur is eraf! Tik van mijzelf, dan is het niet meer perfect.
  YuSt onlangs geplaatst…Smaaktest | Proteïne bars | SupermarktMy Profile

 2. Goeie tip! Ik moet alleen zeggen dat na een dag mijn nagel dan toch nog door scheurt.. Heb jij dat ook?
  Jamey onlangs geplaatst…Chin Up Mask – 0.8 cm minder onderkin in 30 minuten!My Profile

  1. Als ik het op deze manier doe gaat mijn nagel niet verder scheuren.

 3. Dit ga ik onthouden!! Zo heb ik het nog nooit geprobeerd 🙂

 4. He wat een handige tip, maar ik heb hier gelukkig niet al te vaak last van. Mijn nagels splijten in de plaats

 5. Wat een handige tip 🙂 Alleen heb hier niet echt last van!
  Madeleine onlangs geplaatst…Filmtips – mei 2016My Profile

 6. Heel fijn artikel. Door mijn werk heb ik eigenlijk altijd ingescheurde nagels helaas, maar als ik ze een keer echt mooi wil hebben ga ik dit zeker proberen!
  Nicole Meijer onlangs geplaatst…What’s In My Makeup Bag?My Profile

 7. handige tip 😀
  femketje onlangs geplaatst…Look – Close.My Profile

 8. wauw wat een super fijne tip!!! 😀
  Joor onlangs geplaatst…New Themes: Affinity and ShoreditchMy Profile

 9. Wat een fijne tip! Dit gebeurde bij mij altijd op mijn oude werk. Maar ik heb het nu soms nog wel dus een hele fijne tip die ik zeker ga gebruiken!
  Crafty Time | Janneke onlangs geplaatst…MAY GoalsMy Profile

 10. Hee wat een fijne tip is dit!
  Manon onlangs geplaatst…Last minute cadeautips voor moederdagMy Profile

 11. oh wauw hoe handig
  ik heb dit ook veel te vaak
  en dan zijn je nagels eindelijk op een mooie lengte
  pfff maar echt interessante tip 🙂

  liefs
  Karlien
  Karlien – Polished Cats onlangs geplaatst…Beauty – Max & More Mini Nail Polish SetMy Profile

 12. Wat een fijne tip zeg, dit ga ik echt onthouden!
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Favorieten April!My Profile

 13. Oe wat handig! Ik heb regelmatig wel scheuren en probeer het op te lossen met superlijm maar volgende keer ga ik dit proberen. Lijkt me makkelijker en mooier resultaat geven.

 14. Goed uitgelegd! Ik ga dat de volgende keer proberen!
  Astrid onlangs geplaatst…Etos lipstick reviewMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge