Foto tips | Nagels

 

Ik heb altijd veel vragen heeft maar die ik nooit stel aan andere bloggers. Vragen over wanneer en hoe zij hun foto’s maken van hun nagels. Ik durf het niet en misschien is het ook wel ongepast en ik denk dat sommige je niet eens een antwoord zouden geven. Maar vandaag laat ik weten hoe ik mijn nagel foto’s maak.

Als mijn nagels helemaal klaar zijn met een mooie kleur of een nail art smeer ik ze in met nagelriem olie of handcrème. Zo zie je niet drogen plekken rond je nagel want dat lijd af van je mooie swatch of nail art.

Ik weet inmiddels wel wat de beste tijd is om te fotograferen en dat is bij mij vaak tussen 14.00 en 16.00. Mijn nagel foto’s maak ik vrijwel altijd overdag omdat je met natuurlijk licht of in combinatie met een daglicht lamp de beste foto’s maakt.

Ik heb altijd een bijna altijd een witte achtergrond. Ik fotografeer dichtbij het raam. Rechts van mij staat altijd de daglicht lamp en links van mij het raam met natuurlijk daglicht, deze combinatie werkt voor mij het beste. Soms ga ik ook met mijn rug naar het raam toe zitten en maak ik de foto’s alleen in het daglicht.

Ik fotografeer altijd met de Canon 1100D en de 50mm lens. Als ik mijn nagels fotografeer doe ik dan gewoon op de standaard stand zonder flits. Ik wil namelijk dat de kleuren zo goed en echt overkomen. Met flits of andere instellingen vallen nail arts en kleuren heel anders uit. Alhoewel ik wel een met glitter lakjes een flitser gebruik zodat je extra goed de glitter kan zien. Zoals de twee bovenstaande foto’s zijn gemaakt met flits.

 

Als ik klaar ben met fotograferen dan zet ik mijn foto’s op mijn laptop. In Picasa 3 snij ik ze bij of draai de foto en soms maak ik de foto wel wat lichter als deze toch iets te donker is. Maar ik zorg er wel voor dat de kleur van de lak niet anders word dan in werkelijkheid.

En daarna zijn ze klaar voor een artikel en social media.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben.

Maak jij je foto’s met daglicht of studio lamp en welke lens gebruik je daarbij? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs, Lonneke

35 Replies to “Foto tips | Nagels”

 1. Wat een fijne tips! Dit ga ik ook eens proberen. Ik heb namelijk precies dezelfde camera, haha! X

 2. Wat een goed artikel, je foto's zijn altijd prachtig!

 3. Hele fijne tips! Ik maak over het algemeen alleen foto's overdag. Met recepten is het wat moeilijker, omdat we natuurlijk nu warm eten als het al donker is… Met een lamp proberen we er het beste van te maken, maar je krijgt nooit het effect als met normaal daglicht

 4. wat een handige tips om allemaal eens goed te bekijken en uit te proberen….Dank je wel…

 5. Hele goede tips! Mag ik vragen wat voor soort daglicht lamp jij hebt en waar je die vandaan hebt? Ben nog op zoek naar een goede kleurechte lichtbron.

 6. Wat leuk dat je ons vertelt hoe jij je foto's maakt! Ik was al benieuwd hoe je dat deed, aangezien het er áltijd onwijs mooi uitziet 🙂

 7. Je foto's zijn inderdaad altijd schitterend! Ooit wil ik ook een mooie camera aanschaffen! ik fotografeer nu alleen nog maar met mn telefoon/fotocamera. (samsung Galaxy K Zoom)Xxx

 8. Goeie tips! Mij lukt het nooit om zulke mooie fotos te maken helaas….

 9. Leuk om te zien. Ik probeer ze ook altijd met daglicht te maken. Voor Instagram maak ik ze altijd met mijn iphone 6 en sinds kort voor de blog met de Nikon D5300.

 10. Hey Lonneke,

  Super leuk artikel en ik vind jouw foto's altijd echt heel erg mooi 🙂 .
  Ik probeer zoveel mogelijk foto's te maken in het weekend zodat ik vaak nog daglicht heb, maar vaak pak ik nog wel altijd mijn flits erbij om het mooier belicht te krijgen 🙂 .

  Liefs!

 11. Ik vind je foto's echt prachtig! Zelf maak ik er ook enkel overdag. De laatste dagen heb ik het geluk gehad dat de zon veel scheen!

 12. Fijne tips hoor!
  Zelf zit ik nog steeds erg te stoeien met belichting, echt zoiets lastigs 🙁
  Fijn te lezen dat jij de perfecte oplossing daarvoor gevonden hebt, misschien moet ik ook maar eens zo'n daglichtlamp proberen!

 13. Zo'n daglichtlamp zou ook een uitkomst zijn voor mij. Ik moet het echt hebben van het natuurlijke daglicht, en dat door een klein badkamerraam is vaak wel heel erg lastig. x

 14. wat super leuk om te lezen hoe je foto's maakt!! Ik maak ze ook vaak overdag. Verder moet ik zelf nog even sparen voor een foto lamp… 🙂 of iets waarbij ik betere foto's maak van producten etc.

 15. Handige tips, ik vind het lastig om foto's te maken van mijn nagels en dan denk ik altijd hoe doen ze dat toch

 16. Leuk artikel! Ik heb op meerdere blogs gevraagd hoe zij hun foto's maken, maar ik krijg inderdaad bijna nooit antwoord! Wat ik dan wel weer raar vind, want ik antwoord wel altijd op te vragen die ik krijg 😉

 17. Fijne tips! Ik ben ook altijd benieuwd hoe anderen dat doen. Zelf maak ik de foto's altijd buiten, bij mij binnen is het vaak te donker nu in de winter al helemaal. Maar zoek nog de perfecte oplossing, want het nadeel van buiten is dat de foto's soms overbelicht zijn. Een daglichtlamp lijkt mij inderdaad een goede oplossing, misschien moet ik dat ook eens proberen!

 18. bedankt voor de geweldige tips meid.

 19. Erg fijne tips en je maakt echt prachtige foto's ♥ xx Liefs

 20. Erg handige tips, jou foto's zijn altijd erg mooi!

 21. Fijne tips, jou foto's zijn altijd erg mooi en leuk voor naar te kijken 🙂
  Ik gebruik een softbox en gewoon het daglicht!
  X

 22. Prachtige foto's en fijne tips!! Ik zelf fotografeer echt alleen met daglicht, ik heb geen lamp of iets nog. Zou ik misschien in de toekomst wel willen aanschaffen, omdat het als ik uit school kom nu donker is..En dan kan ik geen mooie foto's meer maken! Liefs

 23. Je maakt ook prachtige foto's. Terecht dat je tips hier gaat geven. Goede tips en lief dat je deelt. De tip van de glitter heb ik eerder zelf nooit bedacht, maar ik maak zelf ook niet veel nagellak post. 🙂

 24. Wat een fijn artikel zeg 🙂 Handige tips. Ik vind het altijd moeilijk om foto's te maken van mijn nagels.

 25. Ik vroeg me dit juist altijd af van jou haha. Ik vind je foto's altijd zo mooi van dichtbij, maar je gebruikt daar ook de perfecte lens voor. Zelf heb ik geen 55mm lens dus het moet met mijn gewone kitlens. En nu wil ik zeker een daglichtlamp haha 🙂

 26. ja deze vraag had ik laatst! heel tof dat je er wat over hebt geschreven! ik vraag mij alleen af of je lens klopt, want volgens mij is het 18-55 mm of 50 mm lens en bestaat de 55 mm lens niet? OF ik moet het verkeerd hebben? Ik heb zelf de 50 mm lens, maar krijg de foto's echt niet zo mooi zoals jij je hebt, Sterker nog: mij lukt het gewoon helemaal niet om foto's te maken met mijn camera!

  1. nagellak foto's moest dat zijn, haha!

 27. Ik heb niet de beschikking over echt direct licht dus ik werk met studiolampen. Wel probeer ik altijd een witte achtergrond te hebben voor de extra belichting daardoor. Verder bewerk ik mijn foto's niet echt. En zoals je zegt met glitterlakjes of holo lakjes even de flits erbij.

  Leuk om je tips & tricks te lezen!

 28. Jammmer genoeg ben ik overdag bijna nooit thuis. Ik wou dat mijn foto's zo mooi konden zijn, maar ik leer elke dag weer bij

 29. Handige tips Lonneke! Jouw nagelfoto's zijn altijd super!

 30. wat een handige tips, jou foto's zijn echt heel erg mooi!
  Liefs Nathalie

 31. Denk dat je met deze tips veel mensen hebt geholpen, super lief van je om ze te delen x

 32. Ik vind je foto's echt heel erg mooi, maar dat had ik al gezegd 🙂

 33. Super dat je deze tips wilde delen. Licht (of beter gezegd het ontbreken van licht) is mijn grootste vijand en zeker in de winter. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Jouw foto's zijn erg mooi en ik zal jouw tips toepassen

Geef een reactie

CommentLuv badge