Fotografie Natuur

Goedemorgen! Afgelopen dagen heb ik weer het één en ander gefotografeerd. De weersomstandigheden waren erg goed en dat merkte je ook duidelijk aan de natuur. Vooral ’s morgens en eind van de middag is het licht erg mooi, dat waren dan ook even de momenten dat ik de foto’s heb genomen, kijk je mee!

 

IMG_1640

Net dat de zon was opgekomen nam ik deze foto. Ik vind zelf dat deze foto een mooi en dromerig effect heeft.

 

IMG_1666

De kleuren en het zijlicht vond ik erg mooi, deze foto nam ik ook bij zonsopkomst.

 

IMG_1831

Ik zag weer in mijn tuin een hoop onkruid waaronder deze Geel nagelkruid. Deze moet nog uitbloeien (die kans geef ik het niet) maar zo in de knop en dichtbij vind ik hem wel wat hebben, je zou niet zeggen toch dat dit onkruid is!

 

IMG_1893

Ik was nog opzoek en bezig om een mooi shot van een hommel vast te leggen en dat vraagt veel geduld. Ze blijven echt maar enkele secondes op een plek. Na heel wat shots was deze dan toch gelukt. De achtergrond is roze, dit is mijn was die buiten hangt, op dat moment helemaal niet opgelet of gezien pas op de computer zag ik het effect ervan.

 

IMG_1993

IMG_1987

Twee dagen geleden net voor het avond eten nog even een stukje wandelen met mijn dochtertje. We waren rustig aan het kijken naar vlinders, toen viel mij in een oog opslag deze juffer mij op. Eerst dacht ik dat deze niet leefde en een web hing. Pas toen ik mijn camera erbij haalde zag ik dat dit beestje rustig daar een beetje hing.  Gelukkig vliegt de juffer niet zo snel weg waardoor ik van veraf en van heel dichtbij toch mooie foto’s kon maken. Ik heb nooit geweten dat de juffer er eigenlijk mooi maar ook beetje eng eruit ziet vooral op vergroot beeld. Ik moet nog werken aan bepaalde technieken waardoor de close-up niet helemaal haarscherp is.

 

IMG_1978

Dus mijn dochter en ik waren aan het kijken naar vlinders. Ik en ook Keyshia hebben daar iets bijzonders mee. Deze kleine koningin (want zo staat de vlinder er wel bij) zat rustig en hield ons eerst op een afstand goed in de gaten. Elke keer heel langzaam ging ik wat dichter naar haar toe. Een paar keer vloog ze weg maar ze kwam ook weer terug. Juist de houding en dat ze je echt aan kijkt vind ik zo bijzonder.

 

Welke foto spreekt jouw het meeste aan? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs, Lonneke

Bewaren

Bewaren

Bewaren

13 Replies to “Fotografie Natuur”

 1. Prachtige foto’s! En leuk het verhaaltje erachter. Ik vind ze allemaal heel speciaal en mooi! Maar de hommel (de kleur) en de vlinder ( hoe ze daar staat) springen er toch uit! Liefs, Roos

 2. Ik vind je foto’s geweldig mooi. Ik zag er een paar voorbij komen op Instagram en echt met open mond naar staan kijken en me afgevraagd hoe je het voor elkaar hebt gekregen 😉 . Want ze waren ook nog eens onbewerkt begreep ik. Ik vind de foto met de hommel het mooiste, grappig dat de roze achtergrond van jouw wasgoed komt. Leuk detail. De foto van het nagelkruid (ik kende dit onkruid nog niet; ik zal in de tuin eens op zoek gaan) vind ik ook super mooi. Mag ik vragen met wat voor camera en lens jij jouw foto’s maakt? Dat vind ik wel interessant om te weten.
  Deb onlangs geplaatst…Comment on Dr. Van der Hoog Little Mademoiselle Macaron peel off masker en win! by DebMy Profile

 3. Mooi gedaan! Ik vind vooral die foto’s van de Libelle’s heel erg gaaf <3
  Maaike onlangs geplaatst…5x mijn musthaves voor deze zomerMy Profile

 4. Wauw Lonneke!! Wat een mooie foto’s. De juffer en de hommel vind ik echt geweldig. Echt goed gelukt!
  Astrid onlangs geplaatst…Save or Kill tagMy Profile

 5. Prachtige foto’s! Die met het bijtje is mijn favoriet 😀
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Afgestudeerd! En nu?My Profile

 6. Wat een prachtige foto’s! Echt super mooi gemaakt. Al die details ook, wauw wauw wauw!
  Dineke onlangs geplaatst…MINDSET| DURF ‘NEE’ TE ZEGGENMy Profile

 7. Ik ben dol op hommels! Ze zijn zo mooi! Maar ik vind de tweede en derde foto’s het mooist. Ik hou heel erg van die sfeerfoto’s. Je kan ze ook vaak gebruiken met een mooie quote. Echt prachtig. Je hebt er echt oog voor.
  Marion onlangs geplaatst…HumanityMy Profile

 8. Tjee wat een geweldige foto’s weer. Ik hou ook van die onverwachtse plaatjes. En ja vlinders vind ik ook geweldig. Je moet idd snel, stil en soms in bochten wringen om je plaatje te schieten.
  YuSt onlangs geplaatst…Lovea nature | HAIR & BODYCARE | nieuwe lijn lancering | Lovea NatureMy Profile

 9. De libelle van dichtbij! Wow!!! Echt prachtige foto’s meid!
  hilde onlangs geplaatst…Garnier Skin Active Micellair Water in olieMy Profile

 10. Wauw wat maak je toch mooie foto’s! Prachtig! Vind die van de hommel en van dat onkruid heel mooi! Lijkt inderdaad niet op onkruid.
  Ilse onlangs geplaatst…Ingrediënten in gellakMy Profile

 11. Wat een supermooie fotos zeg :O

 12. Had ze al een beetje gezien en vind ze wel heel erg mooi 🙂 goed gedaan! Ben erg benieuwd of er nog meer komen 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Enquete doormariska.nl juli 2016My Profile

 13. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!
  Joyce onlangs geplaatst…AliExpress aankopen #5My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge