Hoe is het om slank te zijn

Internet, televisie en magazines staan vol artikelen en reclames om af te vallen. Er is zoveel aandacht voor afvallen maar over het onderwerp aankomen zie of lees ik echt nooit wat… Vandaag vertel ik je hoe is het om slank te zijn, want maatje 34 is ook niet altijd alles. Lees je mee!

Hoe is het om slank te zijn

Ik ben al mijn hele leven slank geweest en nooit problemen of iets gehad met mijn gewicht. Maar sinds een paar jaar merk ik dat andere daar wel een probleem mee hebben en daardoor is het nu mijn probleem geworden. Ja ik ben lang (1,70), ja ik ben slank (52 kilo) en heb maatje 34 maar dat is echt geen bewuste keuze…. Ik ben een goede eter en ben gek op zoetigheid en eet soms meer dan een gemiddelde vrouw en toch wilt het aankomen niet lukken. Ik weet dat ik een hele snelle stofwisseling heb en daarnaast speelt het drukke leven ook een rol. Alles wat ik eet verbrand ik gelijk weer. En misschien zit het ook wel in mijn genen.

Hoe is het om slank te zijn

Laatst hoorde ik dat er achter mijn rug om werd gezegd “is ze niet ziek“oftewel heeft ze geen anorexia, nou dan schrik je wel. Ik kan mij hier ontzettend boos om maken omdat het gewoon niet zo is. Ik vraag mij echt af of die mensen wel weten wat anorexia is. In november was er nog een documentaire over dit onderwerp gemaakt “Emma wil leven“…. helaas heeft dit mooie en sterke meisje de strijd verloren tegen anorexia.

Mensen die slank/dun zijn hoeven niet altijd een eetstoornis te hebben. Het kan iemands bouw zijn of gewoon dat iemand een snelle stofwisseling (zoals ik) heeft of wellicht een probleem met de schildklier. Vaak worden er grapjes gemaakt over mijn gewicht en mijn bouw gemaakt en dat kwetst mij. Ook al lacht ik mee of zeg ik niets, het raakt me, het doet pijn.

Ik vind het jammer dat er altijd veel aandacht voor overgewicht is maar over ondergewicht hoor ik eigenlijk nooit wat, is het een taboe? Ik heb nu constant het gevoel mij zelf te moeten verdedigen. Weet je slank zijn is echt niet alles.

Hoe is het om slank te zijn

Ik zou zelf graag willen aankomen maar niet voor de mensen die iets negatiefs zeggen over mijn gewicht, nee voor mezelf. Ik vind het mooier om iets voller te zijn, weer wat rondingen te krijgen. Ook energie speelt een rol. Mijn lichaam verbruikt heel veel energie doordat ik zo druk ben. Ik wil proberen om mijn stofwisseling langzamer te maken. Als ik een kilo of 7 aan zou komen ben ik blij! Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wist je dat afvallen veel makkelijker is dan aankomen. Ik ben nu denk ik twee maanden bezig en ben net aan 1 kilo aangekomen.

Ik doe het zonder hulp op dit moment en ik geef mijzelf de tijd tot augustus en anders zal ik de hulp inschakelen van mijn lieve collega en Food & Lifestyle Coach  Babette. Nu geeft ze mij al veel tips en advies waar ik veel aan. Zo probeer ik op een gezonde manier aan te komen, ik eet om de twee uur en eet veel volle producten.

Hoe is het om slank te zijn

Eerlijk, mij maakt het niet uit of je dun bent of je heel dik bent etc. Het gaat uiteindelijk hoe iemand van binnen is. Ik snap niet waarom er altijd een bepaald ideaal beeld word geschetst. Er zijn genoeg volle vrouwen die ik echt heel mooi vind hoor zowel van buiten als van binnen. Denk niet dat iemand met overgewicht dat heeft doordat die te veel eet, er kan ook een andere reden achter en denk niet gelijk als iemand te dun is dat diegene een eetstoornis heeft…

Liefs, Lonneke

16 Replies to “Hoe is het om slank te zijn”

 1. Mooi artikel Lonneke! Mensen moeten inderdaad niet te gauw oordelen over anderen.
  Susan onlangs geplaatst…The Body Shop Banana Shampoo en Banana ConditionerMy Profile

 2. Ik ben altijd te mager geweest. Totdat ik drie jaar geleden moest revalideren en daar heeft de diëtiste me begeleid met anders eten! En toen ben ik na een heletijd, uiteindelijk wel wat aangekomen. Maar het is best moeilijk.
  Nancy Baten onlangs geplaatst…BLACK KNITTED DRESS & PINK BLAZERMy Profile

 3. Binnenkant is zeker belangrijk! Ik denk dat iedereen heeft altijd zijn eigen worsteling met zichzelf. Als iedereen over overgewicht en afvallen schrijft dan is het mooi dat je hier ook aandacht aan geeft.

 4. ‘Nederland’ is de laatste paar steeds dikker geworden, hierdoor is ‘normaal’ verschoven. Slanke mensen worden te snel als ziek bestempeld terwijl ze misschien wel een heel normaal gewicht hebben. Daarnaast spelen inderdaad zaken als je stofwisseling mee. Heel goed verhaal! Want het is zo jammer dat iedereen wel ‘ big and beautiful’ mag roepen, maar niet andersom?

 5. Heel erg mooi geschreven! Ik vind het sowieso naar dat iedereen elkaar zo snel veroordeeld, op eigenlijk alle vlakken.
  Irina onlangs geplaatst…Catrice Ombré Two Tone Lipstick – 030 Grapedation NudeMy Profile

 6. je bent hartstikke mooi! Ik ben jaloers op je lange dunne benen! maar ik snap wel wat je bedoeld. toen ik stopte met de pil viel ik daardoor 6 kg af en iedereen dacht dat er wat met mij aan de hand was… stress of ziekte of vul maar in. ze vonden mij te veel afgevallen, terwijl ik er niks aan kon doen. dus ik snap wel dat het lastig voor jou is dat anderen zo naar je kijken! maar je bent hartstikke mooi!
  Bertine onlangs geplaatst…De nieuwste schoenen van 2017My Profile

 7. Mooi geschreven. Ik heb ooit de opmerking gehad dat ik anorexia zou kunnen hebben. Maar zolang ik maar goed in mijn vel zit.
  Ik heb het ook weleens geprobeerd om aan te komen, maar is echt heel moeilijk.

 8. Mooi artikel, de binnenkant is zeker belangrijk! Helaas kijken mensen te veel naar de buitenkant en dan vooral naar wat voor maatje je hebt. Hier kan ik echt onzeker van worden. X
  Anke onlangs geplaatst…(Kleine) shoplog | Kruidvat, Hunkemöller en HemaMy Profile

 9. Je kunt het nooit goed doen. Een ideaal is er niet. Wat jij te dun vind, vind ik prachtig. Wat een ander te gespierd vind, zie ik als uitdaging. Nogmaals, mijn moeder zegt het… leven en laten leven. En dat achter de rug geklets zegt meer of die persoon dan over jou. Want je kunt beter over een ander kletsen dan je eigen probleem of tekortkoming onder ogen te zien.
  Lonneke, mijn therapeute zegt altijd… wat wil ik, hoe ga ik dat bereiken is het allerbelangrijkste in het leven! ❤ Ik ben trots op jou! Als je mijn dochter zou zijn, kwam ik je ff stevig knuffelen! Nu dan virtueel!
  Yust onlangs geplaatst…Heerlijke geuren voor in huis met Aroma wax | Wax MeltsMy Profile

 10. ooh, ik had dit geschreven kunnen hebben. Ben 1,72 en net zo zwaar en vooral als je ziek bent, val ik dan zo snel af en voor het er dan weer aan zit….
  Ook heb ik het snel koud (want ja, geen vetlaag). Ik eet ook veel zoet en alles wat los en vast zit, maar weet inmiddels dat dit het is. Het is niet perse altijd vervelend,maar vooral de opmerkingen als: neem jij de taart maar: jij kunt het wel hebben (los van het feit of ik het dan wil)

 11. Ik heb mijn afstudeerproject gedaan over dit onderwerp. Met name het beeld dat door de media geschetst wordt als ideaalbeeld. Ik vind dat je er top uit ziet meid! Iedereen is zoals hij/zij is. Zelf zou ik slanker willen zijn, maar zo heeft ieder wel zijn ding denk ik
  Jolanda onlangs geplaatst…Soozly elektrische warmwaterkruikMy Profile

 12. Ik zou ook zo graag zien dat we niet zo snel oordelen, of iemand nu dun of dik is of wat dan ook. Wie bepaalt wanneer iemand te dun of te dik is? Als je maar lekker in je vel zit toch? En buiten dat vind ik je gewoon een super knappe meid! Punt 😉
  Natascha onlangs geplaatst…My ordinary life #5 Wauw, BeautyOpinie in het nieuws!My Profile

 13. Ik ben vol en te zwaar voor mijn lengte, maar doordat ik een paar jaar geleden aan de anti depresiva heb gezeten, ben ik toen zo’n 10 tot 15 kilo aangekomen. Sommige mensen geloven dat niet, maar dat is helaas écht een bijwerking!
  Mariska onlangs geplaatst…Hallo, ik hou gewoon van lekker eten!My Profile

 14. Wel goed en mooi gezegd. En mooie boodschap, de buitenkant moet niet het belangrijkst zijn, maar ik merk dat dat ook door de media wordt aangewakkerd. Als je rimpels krijgt, neem je toch gewoon botox. Als je te dun bent, is het niet mooi, te dik ook niet. Het zou zo veel mooier zijn als we gewoon uitgaan van acceptatie van iedereen en dan pas verder kijken. En we veel geinteresseerder worden in de persoon zelf.
  Ik vond alleen dat je zei dat aankomen veel moeilijker is moeilijk om te lezen. Voor sommigen is afvallen ook echt heel moeilijk, hebben echt alles geprobeerd en is gewoon echt geen oplossing te vinden. Ik denk dat het gewoon allebei heel moeilijk is of kan zijn in ieder geval. Dat zal per lichaam en per persoon anders zijn helaas.

 15. Mooi gesproken Lonneke. Je hoort inderdaad vrij weinig over aankomen en ik geloof echt dat het net zo moeilijk en misschien zelfs moeilijk is dan afvallen. Zolang je je zelf maar fijn voelt bij hoe je er uit ziet maakt het niet uit wat andere mensen zeggen of denken. Als je 10 kilo zou aankomen ben je in hun ogen weer te dik en zo zie je dat het nooit goed is.
  Rebecca onlangs geplaatst…Mooi uitzicht over Lissabon & best. steak. ever! | Vlog #21My Profile

 16. Go girl! Trots op jou!

Geef een reactie

CommentLuv badge