Mijn Blog Planner

Mijn eerste blogjaar heb ik zonder een notitieboekje, planner of agenda gedaan. Nu ben ik een jaar verder en wilde meer inzichten hebben in mijn blog en meer vooruit plannen. Sinds deze maand ben ik begonnen met mijn planner en het leek mij leuk om jullie nu een kijkje te laten nemen in blog planner.

Ik kocht bij de Hema een notitieboekje voor โ‚ฌ3,95. Op de eerste pagina heb ik de standaard persoonlijk gegevens van mezelf en mijn blog ingevuld. Op de 2e en 3e pagina heb ik ruimte om op te schrijven met welke bedrijven ik heb samen gewerkt en wie de contact personen zijn, zo hou ik voor mezelf een duidelijk overzicht en als het moet weet ik dan precies wie ik moet benaderen.

Nu komen we bij het echte plannen. Ik heb het ingedeeld in 5 dagen omdat ik op zaterdag en zondag niet standaard blog.

 1. Post title
 2. Company
 3. Shaerd On
 4. Comments
 5. Views

1. Dit spreekt voor zich. Ik noteer hier welk artikel er die dag online komt.
2. Hier zet ik neer met welk bedrijf ik samen heb gewerkt voor dit artikel.
3. Hier noteer ik of ik het heb gedeeld op Instagram en Twitter. Ik vergeet soms Twitter nog weleens dus dit is een fijn geheugen steuntje.
4. Aan het einde van de dag vul ik in hoeveel reacties ik op het artikel die dag heb gekregen.
5. Hier vermeld ik hoe vaak die dag mijn blog/artikel is bekeken.

Als de maand voorbij is maak evaluatie maken. Ik maak een top 5 van artikelen die het meeste bekeken en zijn en het aantal reacties ik erop heb gekregen. Ik vind het ook leuk en interessant om elke maand te noteren hoeveel volgers ik heb op social media en op Bloglovin. Naast deze planner heb ik ook nog een notitieboekje waar ik apart mijn blog ideeรซn inschrijf.

Maak jij gebruik van een blog planning? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs, Lonneke

Follow on Bloglovin

40 Replies to “Mijn Blog Planner”

 1. Hoe leuk! Zelf maak ik (nog) geen gebruik van wat voor notitie boekje dan ook. Misschien toch ook maar eens aan beginnen! ๐Ÿ˜‰ Xxx

 2. Dat ziet er netjes en gestructureerd uit. Ik heb een poosje geprobeerd wat orde in de chaos te krijgen, maar nee, dat is niet aan mij besteed. Wellicht in de toekomst, maar voor nu doe ik het nog even zonder planning.

 3. Mmmmm heel mooi, maar zelf ben ik maar een 'hobby' blogster en dat ook nog bijhouden word mij te veel. Ik schrijf mijn artikelen op binnenkomst en dat werkt prima!
  Vind het wel een mooi idee voor anderen!

 4. Goed idee! Ik werk veel met screenshots. Alles bij elkaar op de laptop. Maar jouw manier is ook een tip! Zelfs je boekje is mooi. Mens, hoe doe je dat toch? ๐Ÿ™‚

 5. Heel leuk idee!!! Mijn blog staat nog steeds in de kinderschoenen, maar wie weet val ik nog eens op deze manier van bijhouden terug ๐Ÿ™‚

 6. Zo wat goed dat je ook je views enz bijhoudt, zo heb je idd een goed overzicht!

 7. Super goed idee! Ik ben er eigenlijk niet zoveel mee bezig haha, ik plan artikelen afwisselend in qua onderwerp en deel dat!

 8. Wat een handige manier van plannen, ik ben niet zo een planner, al maak ik wel regelmatig briefjes van wat ik wil doen, maar doordat ik het ook wel fijn vind om ook impulsief dingen te doen en te schrijven, veranderd mijn "planning" wel regelmatig…wel werk ik tegenwoordig vooruit, dat scheelt al behoorlijk wat en maakt het wat makkelijker…

 9. Superhandig dit! Ik heb niet echt een vaste planning

 10. Wat een leuke planner. Leuk dat je dit met de hand doet. Ik heb er eentje op de computer staan, maar ik merk dat ik hem zelf te weinig gebruik. Wunderlist werkt voor mij makkelijker

 11. Heel handig! Ik heb een notitieboekje waar ik in de kantlijn datums heb staan, een soort agenda maar dan meer overzicht, je kan verder kijken dan een week op deze manier. Ik schrijf daar alle blogposts in die ik online wil zetten op een datum, en ander een ander tabblad in dat boekje staan to do lijstjes etc. Zo heb ik alles bij elkaar! ๐Ÿ™‚

 12. wauw wat netjes en geordend!!! ๐Ÿ™‚ ik vind het ook fijn om alles goed te ordenen en zelf heb ik ook een blog agenda !!! ik schrijf ook van alles op. En ik werk alvast vooruit !! ๐Ÿ™‚

 13. Wat een ontzettend mooi en georganizeerd boekje! Ik denk dat ik ook zo een soort boekje ga bijhouden!

 14. Handig hoe je het aan wil pakken. Heb t ook gedaan maar ik merk dat ik nu pas achteraf invul. Das nou niet echt n hulpje haha.

 15. Wauw! Ziet er super handig uit!! Veel succes ermee!

 16. Die is mooi! Ik heb zo'n boekje gekocht bij de Hema maar moet hem nog wat vaker gaan gebruiken ๐Ÿ™‚

 17. ah jou foto's zijn zo mooi licht <3 hele leuke blog heb je! ik heb geen blog planner maar ik vind het boekje wat je nu laat zien heel leuk!

 18. Wat leuk om te zien! Ik heb nog wel een blogplanner liggen, maar ik gebruik nu eigenlijk vooral Wunderlist. Een evaluatie van de maand doe ik eigenlijk ook nooit, misschien een idee om dat eens te gaan doen!

 19. Dat heb je echt heel erg leuk bedacht ๐Ÿ™‚ was er zelf niet opgekomen om dat te doen! Heel erg leuk overzicht om zo bij te houden ๐Ÿ™‚

 20. Wat een nette planning! Ik vind het altijd leuk om te zien hoe iemand plant netzoals Mascha die alles leuk opfleurt met haar washi tape.

 21. Wat handig zo'n blogplanning! Ziet er heel netjes en overzichtelijk uit. Erg handig idee, misschien ga ik dat ook wel bijhouden. Lijkt mij wel zo handig en leuk om terug te kijken ๐Ÿ™‚

 22. wauw wat mooi!!! Wat leuk dat je alles bijhoudt. ๐Ÿ™‚ Mooie boekjes heb je !

 23. Wat handig! Dit moet ik ook maar gaan gebruiken ๐Ÿ™‚

 24. Super handig en denk dat je jezelf zo ook meer kan motiveren!
  Binnenkort ook eens voor kijken ๐Ÿ™‚

 25. oeh super leuk en handig! Ook een fijn geheugensteuntje voor jezelf รฉn een goede manier om je statistieken in kaart te brengen. Leuk artikel!

 26. Heel leuk boekje en super handig om te zien hoe je artikelen het doen! Makkelijk overzicht, dit moet ik ook maar gaan doen!
  Liefs, Iris

 27. wat een onwijs leuk boekje!

 28. Heel erg handig, zelf schrijf ik niks op ๐Ÿ™‚
  Ik ga ook eens achter een z'n notitie boekje gaan, lijkt mij erg handig!
  X

 29. Dat is echt handig, helemaal dat je de statistieken ook noteert! Gelukkig gaat dit bij mij automatisch en omdat ik er al zoveel naast doe, denk ik niet dat dit mij lukt om bij te houden, maar wel heb ik veel notitieboekjes, to do boekjes en nog meer ideeรซn boeken! ^^

 30. Handig dat je zo'n boekje hebt! Ik gebruik het niet maar eigenlijk vind ik het toch wel handig als ik het zo zie!

 31. wauw wat goed dat je dat doet! het is mij te veel werk maar zou het anders ook graag doen.

 32. Wat goed dat je dit op deze manier doet. Ik zou het ook willen doen (alleen al om er een leuk boekje voor te kunnen kopen ๐Ÿ˜‰ ), maar ik weet zeker dat er in mijn geval snel de klad in zou komen.

 33. Ik probeer meer te plannen voor mijn blog de laatste tijd, het werkt inderdaad veel fijner. Leuk notitieboekje ook!

 34. Handig georganiseerd. Heb zelf ook een blogplanner waar ik alles in opschrijf.

 35. Onwijs handig zo een blogplanner, heb ik zelf ook nog nodig!

 36. Wat leuk! Ik gebruik zelf ook notitieboekjes van Hema maar die van mij zijn niet voor publicatie ๐Ÿ˜€ Ik maak er altijd een rommeltje van.

 37. Wat heb je dat mooi voor elkaar! Mijn complimenten!!

 38. Wat goed dat je het zo georganiseerd aanpakt. Ik maak nog steeds een planning in mijn hoofd, maar dat is dat alleen over de artikelen die ik wil maken.

 39. Ziet er super georganiseerd en leuk uit! Tof gedaan ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

CommentLuv badge