Ter nagedachtenis aan mijn zoon Noa Démaro

Voordat je verder leest. Het is geen luchtig persoonlijk artikel misschien best wel heftig, dus maak zelf de keuze of je verder wilt lezen of niet.

Lieve lezers, Hoe moet ik beginnen… Vandaag is het 28 mei 2017 en precies 7  jaar geleden overleed mijn zoontje Noa*. Vandaag neem ik jullie mee naar die dag.

Ik heb toen der tijd alles opgeschreven en hield alle controles bij in een boek. Gelukkig want nu heb ik er veel aan. Veel ben ik kwijt of ik wil sommige dingen gewoon niet meer weten of voelen. Maar het is goed dat ik het opgeschreven voor de verwerking en ook dat ik later mijn dochtertje zoveel mogelijk nog over haar broer kan vertellen. Ik heb ook een herinnerings- filmpje gemaakt paar dagen na de crematie van mijn zoontje, deze deel ik ook graag met jullie.

28 mei 2010

“Om 16.30 moest ik in het AMC in Amsterdam zijn. Ik ben samen met mijn moeder en een vriendin daar heen gegaan. Toen werd ik naar binnen geroepen door de arts en in de kamer waren ook nog een aantal co-assistenten in opleiding aanwezig. Ik ging liggen voor een echo en mijn hartslag ging alweer harde slaan. Een van de co-assistenten deed gel op mijn buik en toen ging ze kijken, al snel pakte de arts het over. Ze vroeg me hoe ik me voelde en of ik de baby ook voelde. Ik zei dat ik de donderdag avond de baby nog voelde en dat hij erg druk was. Maar dat het sinds de ochtend anders is en ik krampen had die elke keer kwamen en weggingen.

Toen zei de ze dat ze slecht nieuws had en dat de baby is overleden in de buik. Mijn hart brak en de tranen bleven komen. Ze zei ook dat de krampen geen krampen waren maar dat het weeën zijn, en dat ik gelijk terug moest naar Hoorn en me moest laten opnemen in het ziekenhuis.

De rit van Amsterdam naar Hoorn duurde eeuwig voor mij gevoel en probeerde in de tijd maar zoveel mogelijk mensen te bellen. Toen ik in het ziekenhuis aan kwam kreeg ik een aparte kamer op de verloskundigen afdeling. Vrienden en familie kwamen langs. En nadat ik om 22.00 uur iedereen had gezien en gesproken had kwamen de
weeën achter elkaar en heb ik gelijk iedereen weg gestuurd en gevraagd of ze de verpleegster wilde halen.

Ik ging nog even snel naar de wc toe en daarna snel terug in bed. Even was ik dat moment alleen en toen braken mijn vliezen en daar kwam ook bloed bij. En toen voelde ik me zo alleen en verdrietig. Je hebt toch hoop dat ze het mis hadden in het AMC. Mijn moeder en de verpleegster en de verloskundigen van het ziekenhuis kwamen gelukkig daarna direct binnen. En om 22.48 uur is kleine Noa Démaro Chang geboren. Ze haalde hem eerste
weg en dat wilde ik ook om Noa schoon te maken. Daarna kreeg ik Noa in mijn armen en wat was hij klein maar
alles zat erop en eraan. Ik kon gelijk zien dat hij mijn handen en voeten had.

Noa is ook gewogen en woog 450 gram en dat had met 25 weken al 900 gram moeten zijn. Dat Noa is overleden lag niet aan hem of aan mij maar aan de placenta. Deze was ook veel te klein en er zijn ook twee bloedingen geweest in de placenta en de laatste bloeding heeft Noa het leven gekost. De placenta en Noa zullen a.s. maandag
worden onderzocht en ook is mijn bloed onderzocht. De uitslagen hiervan komen 28 juni.(Noa is onderzocht heeft heeft twee keer een bloeding gehad aan de linkerkant van de hersenen. Als hij het allemaal had overleefd was hij zwaar gehandicapt en blind ter wereld gekomen).

Ik heb Noa bij me gehad totdat ik gister avond weer terug ging naar huis. En vond het zo moeilijk om Noa daar achter te laten en weer in de gewone wereld te stappen. Vandaag ga ik weer naar het ziekenhuis om Noa te zien en a.s. vrijdag is de crematie. Ik heb heel veel foto’s gemaakt van Noa en hij wordt heel mooi uitgedragen.

In alle liefde voor Noa Démaro!”

Hieronder het filmpje. Neem voor jezelf de keuze om te kijken sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Het is misschien heftig om te lezen. Maar het schrijven heeft mij altijd geholpen om met moeilijke en zware situaties om te gaan. Delen is helen.

Liefs, Lonneke

Bewaren

22 Replies to “Ter nagedachtenis aan mijn zoon Noa Démaro”

 1. Wow… Kan me niet voorstellen hoe dat moet zijn geweest. Diep respect dat je dit zo durft te delen. Wat ben je sterk! ♡
  femketje onlangs geplaatst…Agua Marinha – Polish Review (Cuccio, Impala, Colorama & Risqué).My Profile

 2. Ik heb met tranen in m’n ogen gelezen en gekeken 💙 Wat heb je het mooi geschreven en mooi gemaakt 💙 Hij zit voor altijd in je hart meid en ooit zien jullie elkaar weer terug!
  Jolanda onlangs geplaatst…Lips tip: Carmex!My Profile

 3. Wat ontzettend verdrietig dit. Tranen in mijn ogen. Wat fijn dat je dit allemaal zo opgeschreven hebt en op deze manier, met een filmpje, jouw kleine Noa een plek geeft hier op aarde. Bedankt dat je dit met ons hebt willen delen.
  Marion onlangs geplaatst…Draag wat je wiltMy Profile

 4. Ik wens je heel veel sterkte in deze tijden… je bent enorm sterk. Mooi geschreven en een mooi gebaar x
  Sara | Paintgloss onlangs geplaatst…NYX Face Awards Belgium 2017 | TOP 20My Profile

 5. Poh lieve Lonnke, ik heb het gevoel dat alles wat ik typ niet de lading dekt van wat ik wil zeggen. Heb dit met een traan in mijn ogen bekeken, wat een enorm heftig verhaal. Wat een gemis maar wat voel ik ook een liefde in jouw verhaal. Een hele dikke, digitale knuffel!
  Natascha onlangs geplaatst…Zo draag je make-up bij warm weer (en blijft het mooi!)My Profile

 6. Wat een verdrietig verhaal. Echt zoiets was mijn grootste angst tijdens mijn zwangerschappen. Wat schrijf je ontzettend liefdevol over je zoon!
  Maaike onlangs geplaatst…Shoplog: Zara en IkeaMy Profile

 7. Jeetje, ik heb er geen woorden voor. Wat een mooi filmpje en wat heb je dit mooi opgeschreven. Ik kan je alleen een dikke knuffel geven. Liefs!

 8. Weet even niet zo goed wat ik moet zeggen… Mooi geschreven, maar wat een enorm verdriet. Sterkte deze dagen
  Anja onlangs geplaatst…Hemelvaartsdag 2017 evenementen uitjes festivalsMy Profile

 9. Wat een heftig verhaal Lonneke. Ik werd emotioneel van het lezen. Mijn grootste angst als moeder… Een kind verliezen. Ik vind dat je er sterk mee omgaat. Mooi ook dat je de herinnering levend houdt voor zijn zusje. Sterkte xx
  Astrid onlangs geplaatst…Freedom Makeup review + opvallende lookMy Profile

 10. Ik heb al drie keer geprobeerd wat te schrijven, maar vind het zo moeilijk om het juiste te zeggen….knuffel! xxx
  Bianca onlangs geplaatst…KRUIDVAT KERATIN HAIR REPAIR HERSTELKUUR & ANTI-KLIT SPRAYMy Profile

 11. Jeetje wat heftig dit. Moest even wat tranen wegslikken voordat ik kon typen.Heel veel sterkte en wat een mooi eerbetoon aan je kleine mannetje xx
  Monica onlangs geplaatst…Little By Me #21 | Heerlijk genieten van het mooie weerMy Profile

 12. ❤️
  Hier zijn geen woorden voor. Een hele dikke knuffel, al is hij virtueel. Denk dat dit verdriet nooit slijt. Sterkte!
  Merel onlangs geplaatst…Wilkinson Sword Intuition Sensitive Care, voor een gladde zomer! – WINACTIEMy Profile

 13. wauw wat een heftig verhaal! EN wat super dapper dat je dit met de buiten wereld durft te delen. Het raakt mij echt diep in mijn moeder hart 🙁 Zelf heb ik een dochter van 1. Ook ik werd wakker op een ochtend en had het gevoel dat het niet goed zat! Normaal was ze altijd heel druk in mijn buik. Ik heb mijn verloskundige gebeld en mocht gelukkig gelijk naar het ziekenhuis. Hier werd besloten dat ik ingeleid werd, omdat ze inderdaad veel minder bewoog en haar hartje minder sterk klopte. Uiteindelijk heb ik een spoedkeizersnede gehad. Luisteren naar je eigen gevoel is altijd het beste! En net als jou zal ik dit ook elke andere moeder aanraden. Wat een groot verlies en dat zal het altijd blijven! Ik vind trouwens dat jullie een prachtige naam uitgekozen hebben. 😀

 14. Jeetje lieverd, wat een ongelooflijk verhaal! Ik heb hem gelezen met dikke tranen en kippenvel overal! Wat goed van je dat je dit zo hebt gedeeld. Jullie hebben een prachtige naam voor hem uitgekozen. ♥ Veel sterkte met deze periode, het verdriet zal je altijd meedragen! Ik heb zelf een soort gelijk iets meegemaakt, bij mij kreeg ik te horen dat het hartje gestopt was met 10 weken. Dat is nu anderhalfjaar geleden en nog steeds gaat er bijna geen dag voorbij dat ik er niet aan denk. Hoe het geweest was met een zoontje. Ja, geen woorden!
  kim onlangs geplaatst…Het leet dat “De pil” heet UPDATEMy Profile

 15. Mijn hart breekt ook tijdens het lezen. Dit is een heftige gebeurtenis, de eenzaamheid die je beschrijft, het gemis. Ik denk dat zeker moeders helemaal kunnen invoelen hoe erg dit is. Het filmpje durfde ik niet te bekijken, dan blijf ik er maar aan denken en het voor mij zien.
  Dikke knuf van mij. Ik denk aan je. x
  Liefs, Babs

 16. Wat intens verdrietig is dit. Ik had een brok in mijn keel toen ik dit las. Wat een klote dag moet je hebben gehad zeg! Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Alleen een hele dikke kus en knuffel voor jou
  Manon onlangs geplaatst…Wat je kan doen als het lekker weer isMy Profile

 17. Lieverd… je hebt het zo mooi verwoord, bij elke letter voel ik de liefde voor je kind.
  Het is iets wat zo onbeschrijfelijk oneerlijk is om je kindje te moeten afstaan. Ik weet niet of het hetzelfde voelt, maar mijn eerste werd na 2 maanden gehaald. Ik was er ook zo kapot van.
  Wat ik heel emotioneel vond, maar tegelijkertijd ook het mooiste de foto, met het handje.
  Lieve Lonneke, sterkte… dit zal je nooit vergeten, want je draagt Noa in je hart.
  Xxx voor alle vlindertjes xxx

 18. Jeetje wat heftig om zoiets mee te maken … Mooi gedaan met het filmpje en mooi geschreven!
  Sterkte meid! xx
  Joor onlangs geplaatst…Joorloveswriting neemt even een korte pauze!My Profile

 19. wat intens en wat heftig! Diep respect. Tot tranen toe geroerd. Het maakt dat ik mij nog meer realiseer hoe dankbaar ik mag zijn voor mijn beide kinderen! Ik wens je veel sterkte en kracht
  Annemarel onlangs geplaatst…Help de leeuw eet mijn mandarijn!My Profile

 20. Wow, even onder de indruk van dit hele verhaal. Ik kan me het gemis niet voorstellen. Het is prachtig geschreven en wil je veel sterkte wensen!!

 21. Wat een heftig verhaal! Je hebt echt mooi geschreven en filmpje gemaakt. Ik wens je veel strekte!
  Dhini onlangs geplaatst…M2 Beaute – ULTRA PURE SOLUTIONS Hyaluron & Collagen Facial Nano SprayMy Profile

 22. Jemig, wat heftig. Ik zit dit met tranen in mijn ogen te lezen. Je weet dat kindjes zelf hun ouders kiezen he? Dus zelfs al was het maar voor zo kort, hij wilde bij jou zijn. X
  Sandra onlangs geplaatst…Gebakken aardappelpartjes met knoflook en kruidenMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge